2023.06.16-18 RĪGA CUP + BL III, Ryga, Latvija

2023.06.16-18 Rygoje vyko tradicinis RĪGA CUP turnyras ir tinklinio sėdin Baltijos lygos III etapas. Turnyre dalyvavo Lietuva 1, Lietuva 2, Latvija, Estija ir Kazachstano komandos. Pirmų susitikimų rezultatai įskaityti Baltijos lygos III etapui. Lietuvos 1 komanda, būdama be dviejų startinio šešeto žaidėjų, deja, nors ir atkakliai kovojusi, bet turėjo pripažinti likusių komandų pranašumą ir tik vos keliais taškais pralaimėjo kelialapį kovai dėl trečios vietos. Šeštadienį vykusiose varžybose Lietuvos 2 komanda nusileido tik Latvijos komandai, gaila, bet būtent šis rezultatas buvo įrašytas į Baltijos lygos etapą. Tačiau visą savaitgalį daugiau nepralaimėjusi Lietuvos 2 komanda sugebėjo antram susitikime su Latviais švęsti pergalę ir tapo Riga CUP turnyro nugalėtoja. Galutinis Riga CUP turnyro komandų išsidėstymas:
1. Lietuva 2;
2. Latvija;
3. Kazachstanas;
4. Estija;
5. Lietuva 1.

Geriausiais komandų žaidėjais išrinkti:
Lietuva 1 – Ramūnas Rojus;
Lietuva 2 – Valdemaras Stankevičius.

Baltijos lygoje liko dar vienas etapas, kuris vyks rugsėjo mėnesį.

Sveikiname visus dalyvius ir kviečiame pamatyti akimirkas iš varžybų.

Nuotraukų autorė: Vakarė Bagdonaitė.

Projektas “Lietuvos žmonių su negalia tinklinio sėdint rinktinės, kitų žaidėjų ir neįgaliųjų para-badmintono atstovų dalyvavimas tarptautinėse varžybose” bendrai finansuojamas valstybės Nacionalinės sporto agentūros lėšomis, kurią administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Neįgaliųjų sporto varžybų organizavimas Marijampolėje ir Marijampolės neįgaliųjų dalyvavimas tinklinio sėdint varžybose Latvijoje ir Estijoje finansuojamas Marijampolės savivaldybės projekto lėšomis.

Mūsų partneriai / rėmėjai: