2023.05.05-07 Talino turnyras ir Baltijos lygos II etapas

2023.05.05-07 Taline vyko kasmetinis Talino tinklinio sėdint turnyras ir tinklinio sėdint Baltijos lygos II etapas. Talino turnyre varžėsi net 9 komandos: dvi Lietuvos, dvi Estijos, viena Latvijos ir keturios Suomijos komandos. Šiame turnyre puikiai pasirodė pirmoji Lietuvos komanda, kuri pralošė po įtemptos kovos tik pusfinalyje prieš Suomijos komandą. Švęsdama pergalę mažajame finale Lietuvos pirmoji komanda turnyre iškovojo trečią vietą. Lietuvos antrajai komandai sekėsi kukliau, deja, bet ji liko devinta. Sekmadienį vykęs Baltijos lygos II etapas buvo labai permainingas. Nors ir labai kovinga, tačiau Lietuvos I komanda pralaimėjo Latvijos ir Estijos komandoms, bet po atkaklios kovos šventė pergalę prieš Lietuvos II komandą. Lietuvos II komanda padarė net du sugrįžimus ir nors ir pralaiminėdama, tačiau sugebėjo laimėti tiek prieš Latvijos, tiek prieš Estijos komandas, rezultatu 3:2. Deja, pralaimėjimas Lietuvos I komandai lėmė, kad antro etapo pirmos vietos laimėtojais tapo Latvijos komanda. Laukia dar 2 etapai, kurie vyks Latvijoje. Kviečiame pamatyti akimirkas iš varžybų.

Nuotraukų autorės: Rūta Strašunskė ir Vakarė Bagdonaitė.

Projektas “Lietuvos žmonių su negalia tinklinio sėdint rinktinės, kitų žaidėjų ir neįgaliųjų para-badmintono atstovų dalyvavimas tarptautinėse varžybose” bendrai finansuojamas valstybės Nacionalinės sporto agentūros lėšomis, kurią administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Neįgaliųjų sporto varžybų organizavimas Marijampolėje ir Marijampolės neįgaliųjų dalyvavimas tinklinio sėdint varžybose Latvijoje ir Estijoje finansuojamas Marijampolės savivaldybės projekto lėšomis.

Mūsų partneriai / rėmėjai: