2022.12.07 NeiArt parodos atidarymas Kaune

2022.12.07 Kaune, Kauno technologijų universiteto bibliotekoje (Gedimino g. 50) atidarėme šių metų antrąją NeiArt parodą, kurioje eksponuojama 18 šiais metais neįgaliųjų sukurtų darbų. Čia neįgaliųjų kūryba, atspindinti neįgaliųjų teisių konvencijos aspektus. Labai džiaugiamės, kad trečius metus vykstantis projektas ir idėjos įgyvendinimas eksponuojamas mieste, kuriame iki šiol to dar nebuvo. Bibliotekos kolektyvas pasitiko šiltai, o parodos atidaryme dalyvavo ne tik darbų autoriai iš Kauno, Kazlų Rūdos ir Marijampolės, bet ir gausus bibliotekos kolektyvas bei KTU rektorius Prof. Eugenijus Valatka, kuris šiltai pasveikino į parodos atidarymą susirinkusius žmones ir nuoširdžiai įsigilino į kiekvieno autoriaus darbus. Būtent toks šiltas ir nuoširdus rektoriaus ir bibliotekos kolektyvo bendravimas yra tai, kas neįgaliesiems teikia daugiausiai džiaugsmo ir motyvacijos. Tikimės, kad su parodos darbais susipažins biblioteką lankantys studentai ir dėstytojai bei atkreips dėmesį į neįgaliųjų išreiškiamus neįgaliųjų teisių konvencijos aspektus. Parodoje yra Kauno, Kazlų Rūdos, Klaipėdos, Marijampolės, Simno ir Vilkaviškio neįgaliųjų tapyti darbai.
Parodos tikslas – supažindinti visuomenę su Neįgaliųjų teisių konvencija ir smurto prevencija per neįgaliųjų ir jų artimųjų meninius tapybos darbus. Prie kiekvieno darbo yra pateiktas autoriaus atvaizdas ir ištrauka iš neįgaliųjų teisių konvencijos, kurią jie stengėsi atspindėti savo kūryba. Kviečiame pamatyti akimirkas iš parodos atidarymo. Taip pat kviečiame apsilankyti virtualioje visų darbų parodoje adresu: www.neiart.lt🙂.


♦ Idėjos autorius ir renginių vadovas Tomas Kiveris.
♦ Užsiėmimų asistentė – Vakarė Bagdonaitė.
♦ Meninių užsiėmimų asistentė – Ugnė Judickaitė.


Labai dėkojame KTU bibliotekai, bibliotekos kolektyvui, dr. Gintarei Tautkevičienei, rektoriui Prof. Eugenijui Valatkai ir dr. Irinai Klizienei už suteiktą galimybę, eksponuoti darbus. Paroda bibliotekoje bus eksponuojama gruodžio 7-23 dienomis ir vėliau keliaus į kitus Lietuvos miestus.

Projektas finansuojamas Lietuvos neįgaliųjų reikalų departamento prie SADM asociacijai projekto lėšų.

Mūsų partneriai / rėmėjai: