2022.05.7-8 Tallino lyga ir Baltijos lyga

2022.05.7-8 Taline, Estijoje vyko Talino tinklinio sėdint tarptautinis turnyras ir tinklinio sėdint Baltijos lyga. Talino turnyre dalyvavo net 9 komandos: 2 lietuvių, po vieną latvių ir estų ir 5 suomių komandos. Komandos buvo suskirstytos į 3 grupes po 3 komandas. Grupių pirmos vietos vyko kovoti dėl turnyrinės pirmos vietos, antros vietos dėl 4-6 ir trečios vietos dėl 7-9 vietų. Lietuvos II komandai sekėsi neblogai, deja, sėkmės šypsojosi Estijos ir Suomijos komandoms. Paskutinėje dalyve Lietuvos II komanda įveikė Latvijos ir Suomijos komandas bei iškovojo 7 vietą. Lietuvos I komanda pasirodė puikiai. Po atkaklios kovos grupėje, įveikusi Suomijos ir Latvijos komandas, Lietuvos I komanda pateko į finalinį trejetą, kuriame šventė pergalę prieš Suomijos I komandą, tačiau nusileido Suomijos II komandai ir taip galutinėje turnyrinėje lentelėje iškovojo II vietą. Tai puikus pasiekimas Lietuvos komandai. Sekmadienį vykusiame Baltijos lygos tinklinio sėdint etape, komandos pagal iškovotas pergales pasiskirstė taip:
I – Latvija;
II – Lietuvas I;
III – Lietuva II;
IV – Estija.

Sveikiname nugalėtojus ir džiaugiamės puikiai Lietuvos komandų pasirodymais. Dėkojame Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijai, kuri suteikė autobusiuką Vilniaus tinklininkams vykti į šį turnyrą.

Kviečiame pamatyti akimirkas iš turnyro.

Nuotraukų autoriai: Vakarė Bagdonaitė, Tomas Kiveris ir Rūta Strašunskė.

Projektas “Lietuvos žmonių su negalia tinklinio sėdint rinktinės, kitų žaidėjų ir neįgaliųjų para-badmintono atstovų dalyvavimas tarptautinėse varžybose” bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Mūsų partneriai / rėmėjai: