2019.12.27-28 Kalėdinis LŽNTBA uždarų patalpų naktinis paplūdimio tinklinio turnyras 2019

2019.12.27-28 naktį Vilniuje vyko paskutinis šių metų LŽNTBA renginys – Kalėdinis LŽNTBA uždarų patalpų naktinis paplūdimio tinklinio turnyras 2019. Tai buvo pirmasis toks neįgaliųjų renginys. Viso vyko du turnyrai: A divizionas – turnyras, kuriame komandos varžėsi neįgaliųjų tinklinio sėdint turnyre ir B divizionas – turnyras, kuriame komandos varžėsi įprastoje sveikųjų paplūdimio tinklinio aikštelėje, “stovinčiųjų” turnyre 3 prieš 3. Labai džiaugiamės, kad šiame turnyre dalyvavo neįgaliųjų klubų atstovai iš Vilniaus, Marijampolės ir Gruzijos bei Vilniaus tinklinio klubo “Uranas” sportininkai (labai dėkojame trenerei Rūtai, kad paskatino savo sportininkus įsitraukti į šias integracines varžybas). Šių varžybų tikslas buvo integracinis neįgaliųjų ir sveikųjų sportas drauge. Neįgalieji, kartu su sveikaisiais varžėsi tinklinio sėdint ir įprasto tinklinio varžybų formate ir taip geriau pažino vieni kitus bei pagerino savo sportinius įgūdžius. Dalyvių emocijos ir įspūdžiai puikūs, visi džiaugiasi galėję sužinoti kažką naujo ir sportuoti bei varžytis kartu. Ir nebuvo svarbu, kad kai vyko finalinės kovos jau buvo ankstyvas rytas.
A diviziono turnyre dalyvavo 7 komandos, kurios žaidė dviejų grupių sistema, o vėliau vyko finalinės dvikovos. Šiame tinklinio sėdint turnyre prizines vietas iškovojo šios komandos:
I – Vilniaus “Eržilai”;
II – Marijampolės “Siekis”;
III – Vilniaus “Edvardas ir Stankevičiai”.

B divizione dalyvavo 5 komandos, kurios galutinėje turnyrinėje lentelėje pasiskirstė šias vietas:
I – “Koks skirtumas”;
II – “Kalėdinės Pumbos”;
III – “Kalėdinės Alyvos”;
IV – “Vytautas”;
V – “Vilnelė”.

Visi dalyviai buvo nudžiuginti skanių Kalėdinių picų, o divizionų nugalėtojai apdovanoti medaliais ir taurėmis. Labai dėkojame visiems dalyvavusiems ir puikiai sportavusiems šiuo laikotarpiu tarp švenčių. Kviečiame pamatyti akimirkas iš turnyro.

Projektas “Neįgaliųjų para-badmintono čempionato ir integracinių salės ir paplūdimio tinklinio sėdint turnyrų organizavimas” bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Mūsų partneriai / rėmėjai: